Homage – ONFK 2016

Fanfare Heide Echo onder leiding van dirigent Johan Smeulders:
Homage, Variations on a Theme in Ancient Style (Jan de Haan)  tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) 2016 in de Lawei te Drachten.,

Audio- & Video opname en montage: Mirasound

poster concert Rodin web

Muzikale ontmoeting met Rodin Rosendahl en Fanfare Wilhelmina Hoogeloon

Op zaterdag 2 april was Fanfare Wilhelmina uit Hoogeloon te gast bij Heide Echo. Tijdens dit concert trad Euphonium-virtuoos Rodin Rosendahl (professioneel Euphoniumspeler) als solist op bij Heide Echo.

 

_MG_1118-web

Muzikale ontmoeting met Koninklijke Harmonie Phileutonia

Op zondag 6 maart, vond in een goed gevulde MFA/De Leenhoef een muzikale ontmoeting plaats tussen Fanfare Heide Echo uit Knegsel en Koninklijke Harmonie Phileutonia uit Eindhoven.

Fanfare Heide Echo, onder leiding van dirigent Johan Smeulders, bereidt zich voor op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen die in april in Drachten plaatsvinden. Tijdens dit ONFK zal het verplichte werk Homage, Variations on a Theme in Ancient Style (Jan de Haan) uitgevoerd gaan worden, en op 6 maart was de eerste Try-Out van dit concertwerk.

Koninklijke Harmonie Phileutonia, onder leiding van dirigent Sander Teepen, bereidt zich voor op de Eindhoven PROMS 2016, die op zaterdag 19 maart wordt uitgevoerd in het Muziekgebouw Eindhoven. Als speciale gasten van deze Eindhoven PROMS zijn Solisten: Karin Bloemen, Herman Vincken, The Season Sisters, Guimar en DJ Maurice Lamme.

_MG_0857web

Carnavalsmis met het Jeugdorkest

Op zaterdag 6 februari werd volgens traditie het Carnaval in Klein Antwerpen ingeluid met een carnavalsmis.

solistenconcoursweb

2 keer winst op solistenconcours te Bladel

Tijdens het jaarlijkse solistenconcours – georganiseerd door Koninklijke Harmonie L’Union Bladel – heeft Luuk Janssen van Heide Echo voor de tweede keer de Sjef Krekels wisselbeker gewonnen. Daarnaast heeft Tommy Camps, ook voor de 2e achtereenvolgende keer, de beker in de Jeugddivisie gewonnen.

Begeleid op piano door Christianne Celis, behaalde Luuk – uitkomend in de 1e divisie – op trombone 92 punten met het stuk Concerto for Trombone and Piano van Rimsky-Korsakokv   en dat was voldoende voor het behalen van de winst van de Sjef Krekels wisselbeker als beste koperblazer van het solistenconcours. Het is voor Luuk de 2e keer dat hij deze beker wint.

Ook andere leden van Heide Echo zetten een uitstekende prestatie neer. Zo behaalde Thom Roosen  95 punten (concertdivisie, alt-saxofoon),  Merel Janssen 91 punten (1e divisie, Euphonium), Bente Janssen 89 punten (3e divisie, bugel) en Tommy Camps 88 punten (jeugddivisie, trompet).