Inschrijvingingen pre-concours (29 okt 2017) geopend

Op zondag 29 oktober 2017 organiseert Fanfare Heide Echo uit Knegsel voor de derde keer haar pre-concours-festival.

Het pre-concoursfestival kan een goede oefening zijn voor een  concours of andere concertwedstrijd. Daarnaast is het ook voor  verenigingen die niet op concours gaan een goede gelegenheid om een mooi concert te verzorgen waarbij zij feedback krijgen op de gespeelde muziekstukken. De feedback zal gegeven worden door de heer Alex Schillings.

Deelname aan het pre-concoursfestival is mogelijk voor blaasorkesten (harmonie, fanfare, brassband, jeugdorkest) uit alle divisies.

Het pre-concoursfestival wordt gehouden in de MFA De Leenhoef aan de Steenselseweg in Knegsel.

De maximale tijd voor het ten gehore brengen van werken is 50 minuten. Genoemde tijd zijn inclusief het opbouwen, stemmen en aftreden van het orkest/slagwerkgroep.
Het inschrijfgeld is €100 per verenigingsonderdeel dat meedoet.

Mocht u willen meedoen dan ontvangen we uw inschrijving graag uiterlijk vóór 1 juli 2017. We ontvangen daarbij graag alvast de volgende gegevens:
– Naam vereniging
– Plaats
– Het verenigingsonderdeel dat deelneemt (harmonie, fanfare, slagwerk, brassband,jeugdorkest.
– Wel/niet op concours. Zo ja, welk concours en wanneer op concours
– Divisie
– Naam, e-mailadres en telefoonnummer van de contactpersoon van de vereniging voor verdere communicatie. Deze contactpersoon zal t.z.t. benaderd worden voor het aanleveren van overige benodigde gegevens.

Inschrijfgeld a 100 Euro, op IBAN NL10 RABO 01261 00845
De inschrijving is voltooid zodra het inschrijfgeld ontvangen is.

Daarnaast zullen vóór 15 september de volgende gegevens digitaal te zijn aangeleverd bij Heide Echo:
– Namen muziekstukken
– Toelichting op de keuze van de muziekstukken
– Korte beschrijving van de vereniging en dirigent/instructeur
– Korte beschrijving van de te spelen werken

Een kopie van de partituren dient in hard copy te worden aangeleverd voor de jury. Deze kunnen gestuurd worden naar L. Heezemans, Graaf Adolfstraat 168 (5616 BZ) in Eindhoven

Stuur bovenstaande digitale gegevens naar secretaris@heideecho.nl

We hopen u op deze muzikale dag te mogen ontmoeten.

Met muzikale groet,
namens het organisatiecomité

Muzikale ontmoeting met Harmonie de Volharding Aalst

Op zondag 16 oktober was Harmonie De Volharding uit Aalst te gast in onze mooie theaterzaal. Harmonie De Volharding stond daarbij onder leiding van dirigent William Linssen en bracht een erg gevarieerd programma.

Fanfare Heide Echo – onder leiding van dirigent Johan Smeulders – bracht voor de eerste keer haar gehele concoursprogramma ten gehore.

Voor foto’s van deze muzikale ontmoeting:

 

Jubilarissen in het zonnetje – pleinconcert 2016

Tijdens het jaarlijkse Pleinconcert – dit keer op het sfeervolle plein bij MFA/De Leenhoef in Knegsel – zijn diverse jubilarissen in het zonnetje gezet. Zo werden Stephan Beerens, Leonie Heezemans en Bram Rijkers gehuldigd vanwege hun 25-jarig lidmaatschap, en Yannick Hogers, Christian Janssen, Joep Peeters en Wisse Schuybroek vanwege hun 10-jarig lidmaatschap.

Stephan Beerens is begonnen op bugel en later is hij overgestapt op trompet. Bij het Jeugdorkest besliste dirigent Raymond Lodders dat hij wel eens samen met het orkest kon zingen i.p.v. blazen. Het werd het begin van zijn zangcarrière. Naast trompet spelen en zingen, is Stephan ook het creatieve brein achter de grote theaterproducties van Heide Echo, en de afgelopen jaren ook een grote steun en hulp bij de ledenwerving en de opleiding van de jongste jeugd.

Leonie Heezemans speelt al sinds haar jonge jeugd op altsaxofoon. Ze is heel talentvol en heeft haar muziekdiploma D behaald. Ze houdt van uitdaging in de muziek en is daarom ook solist geweest bij de Adriaan in 2005. Ook zoekt zij de uitdaging op door mee te spelen in andere orkesten. Leonie toont grote inzet in bestuur van Heide Echo als secretaris en sinds kort is ze ook toegetreden tot het bestuur van Brabantse Bond van Muziekgezelschappen.

Bram Rijkers is de afgelopen 25-jaar uitgegroeid tot een allround muzikant. Hij is begonnen als slagwerker bij het tamboerkorps en werd later de paukenist bij de fanfare. Na een proefles op baritonsaxofoon – zo’n 10 jaar geleden – werd al snel duidelijk dat hij op de saxofoon zijn toekomst voorzag en intussen is Bram onderdeel van de tenorsaxofoon sectie. Naast zijn muzikale inzet, is hij ook jarenlang Penningmeester geweest.

Yannick Hogers speelt in de trompetsectie bij Heide Echo. In 2015 heeft hij zijn D-examen behaald begeleid door het Jeugdorkest. Yannick heeft ook al vele malen deelgenomen aan het Solistenconcours in Bladel, en wist in 2012 de beker te winnen in de 4e divisie. Hij is bij het jeugdorkest een van de vaste zangers bij concerten.

Christian Janssen is op latere leeftijd lid geworden van Heide Echo en gestart als blaasmuzikant op de besbas. Dat hij muzikaal is bewees hij door in korte tijd zijn C-examen te halen.  Sinds 2010 is hij voorzitter van Heide Echo.  Zijn gedrevenheid en vertrouwen in de vereniging heeft Heide Echo vele mooie concerten en producties opgeleverd.

Joep Peeters speelt in de trompetsectie bij Heide Echo.  Naast trompet spelen kennen we Joep intussen ook als onze eigen Justin Bieber met de twee prachtige optredens tijdens de 20- en 25-jarige jubilea van het jeugdorkest.  Ook Joep is een van de vaste zangers bij het Jeugdorkest. Het nummer “Het land van Maas en Waal” staat op de CD ‘Vlieg met me mee” uit 2014.

Wisse Schuybroek is begonnen als slagwerker bij het tamboerkorps en heeft zich de afgelopen jaren bij de fanfare en jeugdorkest ontwikkeld als allround slagwerker, waarbij hij zich vooral gespecialiseerd heeft als melodisch slagwerker. Bij het jeugdorkest speelt hij ook op de bas- en elektrische gitaar.

Terugblik Jeugdorkesten-festival op 29 mei

Als onderdeel van het 25-jarig bestaan van het Jeugdorkest van Heide Echo uit Knegsel, vond op zondag 29 mei het Jeugdorkestenfestival plaats.  Het publiek kon genieten van de verschillende manieren waarop de jeugdorkesten zichzelf presenteerden.

De optredens werden op een positieve manier beoordeeld door een 3-hoofdige jury, waarvan twee muziekprofessionals (Sander Teepen en Johan Smeulders) en ook iemand van buiten het muzikale domein, namelijk Coen Teurlings, voorzitter van Carnavalsvereniging De Blaarkoppen uit Knegsel.
Elk orkest kreeg een beker mee naar huis als aandenken aan deze dag. Want we hadden op deze middag alleen maar winnaars!

In het fotoalbum kunt U de orkesten bewonderen in volgorde:

  • De Jonge Vrienden – Harmonie De Vriendschap – Oost/West/Middelbeers
  • Opleidingsorkest Koninklijke Harmonie Phileutonia – Eindhoven
  • Leerlingenorkest Harmonie St. Cecilia – Oerle
  • Leerlingenorkest That’s IT – Fanfare Irene – Westerhoven
  • Jeugdorkest BMBM – Broekhuizen, Maashees, Broekhuizenvorst, Melderslo
  • Jeugdorkest Heide Echo – Knegsel
  • Jeugdorkest Double U – Fanfare St. Willibrordus Wintelre

Het Jeugdorkestenfestival is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het VSBfonds, het Prins Bernard Cultuurfonds en de Gemeente Eersel.

foto’s Annemarie Janssen-Widlak

Jubileumconcert Jeugdorkest Knegsel – Wat een feest !

WAT EEN FEEST, WAT EEN FEEST!!

Op 15 mei vierde het Jeugdorkest van Heide Echo op grootse wijze haar 25-jarig jubileum. En al die 25 jaren werd en wordt het orkest op energieke en enthousiasmerende manier geleid door dirigent Raymond Lodders.

In een overvolle Leenhoef werd een geweldig concert gegeven, dat in alle opzichten een feest was: de sfeer, het enthousiasme dat werd uitgestraald en de nummers die gespeeld, gezongen en gedanst werden. Het was een mooie mix van concours-stukken, eigentijdse nummers en ‘jeugdsentiment’: een feest der herkenning. 

Dat gold ook voor het optreden van het ‘reünie-orkest’: alsof ze nooit weg waren geweest, speelden vele oud-leden enkele nummers uit hun tijd. De avond werd op een ludieke wijze gepresenteerd door Bart Groenen, een van de jeugdleden van het jeugdorkest. Niet alleen het publiek, maar ook de leden genoten met volle teugen. 

Speciaal voor dit jubileumjaar hebben we componist Jacob de Haan gevraagd om een concertwerk te schrijven. Dit concertwerk – New Hampshire – werd tijdens het jubileumconcert overhandigd door Burgemeester Anja Thijs van de Gemeente Eersel, waarna het Jeugdorkest de wereldpremière van dit concertwerk had.

Na afloop werd het concert van het jeugdorkest bijna geruisloos overgenomen en voortgezet door de Folcaholics. Na een gezamenlijk nummer – ‘Dansen’ – te hebben gespeeld, werd er daadwerkelijk nog enkele uurtjes gedanst en gefeest.

Dirigent Raymond kreeg ter gelegenheid van dit jubileum nog een prachtig jubileumboek overhandigd, met vele foto’s en herinneringen uit de voorbije 25 jaren. Alle bezoekers en jeugdorkestleden mochten een exemplaar van dit boek mee naar huis nemen. Een mooi aandenken aan dit jubileum, dat nog versterkt wordt door de herinnering aan dit geweldig optreden.

Op naar het volgende jubileum!

Het jubileumconcert werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het VSBfonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, Gemeente Eersel en diverse sponsoren.

Foto’s: Annemarie Janssen-Widlak en Bert Koppers