Tommy Camps weer Nederlands Kampioen

Jeugdlid Tommie Camps (trompet) mocht op zaterdag 7 oktober voor de 3e keer deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Utrecht.
Tommy speelde het nummer The Ash Grove van H. Round  en behaalde daarmee het hoogst aantal punten in de jeugddivisie nl. 85 punten. Hij werd daarmee net als voorgaande jaren Nederlands kampioen in deze divisie.

Tommy is leerling van Rianne Boone en is sinds enige jaren lid van Fanfare Heide Echo en van het Jeugdorkest Knegsel-Wintelre.

 

Openen Kermis

Ook dit jaar werd de kermis weer vrolijk geopend.
Onder muzikale begeleiding werden de ballonnen door de kinderen vol enthousiasme opgelaten.

Heide Echo zoekt energieke en didactisch onderlegde dirigent – per 01 Feb 2018

Wij zijn fanfare Heide Echo uit Knegsel.
Een piepklein dorp van 1250 inwoners onder de rook van Eindhoven
Sinds eind 2016 uitkomend in de 3e divisie.
We zijn 60 man/vrouw sterk, repetitie op vrijdagavond van 20u tot 22:30u.
60% van de orkestleden is onder de 25 jaar.
De muzikanten overstijgen de dorpsgrenzen (Van Delft tot aan Maastricht via Nijmegen langs Eindhoven en Valkenswaard)

We houden van wedstrijden, promsconcerten, buitenlandreisjes, dorpsconcerten, feestjes en gezelligheid. We brengen serenades in het dorp ten behoeve van de dorpsgemeenschap. Daarnaast organiseren we jaarlijks een preconcoursfestival en hebben we activiteiten om onze financiën op orde te houden.
We staan voor veel dingen en vernieuwingen open en wijken graag van gebaande paden af.

Naast het groot orkest hebben we sinds begin dit jaar een fusie-jeugdorkest bestaande uit de jeugd van 2 verenigingen (55 leden momenteel), een pieporkest van 6 leden en 12 muziekmaatjes. Aandacht voor jeugd is zeer belangrijk en dat doen we ook graag.

Wij houden van energieke repetitieavonden met een hoog tempo, een grapje en grol, een biertje aan de bar. We hebben behoefte aan een enthousiaste dirigent die didactisch goed onderlegd is, verstand heeft van groepsdynamica, om kan gaan met muzikanten variërend van 8e divisie tot conservatorium en die vaardig is in het arrangeren op maat. Kortom zoeken wij een dirigent die ons zo kan motiveren en boeien dat iedereen tijdens de repetitie op het puntje van zijn stoel zit en thuis gaat studeren.

En daar krijg je als dirigent veel voor terug: een bloeiende vereniging, een vooruitstrevend en daadkrachtig bestuur, een gezonde financiële vereniging, ruimte voor grote projecten en wedstrijden en veel enthousiaste muzikanten.

Wil je een impressie krijgen van ons orkest en onze vereniging?Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Christian Janssen (voorzitter, 06-37458415) of Leonie Heezemans (secretaris, 06 -51423764).
Wij treden dan graag met u in gesprek.

 

JKW weekend Turnhout

Het eerste jeugdorkestweekend van Jeugdorkest-Knegsel-Wintelre was zeer geslaagd en werd afgesloten met een optreden op de markt in Turnhout.

vrijdagavond 7 juli jubilarissenconcert

Op vrijdagavond 7 juli hebben we buiten voor het MFA ons jaarlijks jubilarissenconcert gehouden. Dit jaar met maar liefst 8 jubilarissen die allemaal 10 jaar lid zijn:
Linda Couwenberg – Bart Groenen – Berend de Bruijn –  Merel Janssen – Luuk Janssen – Max van Deun – Imke v. Turnhout – Berend Widlak en  Inge Couwenberg die vorig jaar al 10 jaar lid was maar toen niet gehuldigd kon worden.
Na de huldiging werd er nog iemand speciaal in het zonnetje gezet:
Raymond Lodders werd vanwege zijn grote verdienste voor de vereniging tot erelid benoemd.