Afsluiting blazersklas

Op vrijdag 10 maart vond in de MFA het afsluitende concert plaats van de Blazersklas, samen met het Jeugdorkest van Heide Echo, dat dit keer onder leiding stond van Ruud Lemmens. Ongeveer 20 kinderen van groep 5-6 van basisschool Mr. Gijbels hadden in de 8 weken voorafgaand aan dit concert les gehad van Christianne Celis (namens muziekschool Art4U en de Gemeente Eersel) en verzorgden samen met het Jeugdorkest een heus concert. Het was geweldig om te zien hoe jeugd op enthousiaste wijze omging met de aangeboden blaasmuziek.

Carnaval 2017

Als muzikale aftrap van Carnaval 2017 verzorgde het Jeugdorkest onder leiding van Ruud Lemmens weer de Carnavalsmis. In een volle kerk werd een afwisselende en sfeervolle viering verzorgd.

Ook op zondag, tijdens de optocht, was het Jeugdorkest weer actief.

En omdat het de afgelopen jaren zo goed was bevallen, werd op de Carnavalsmaandagmiddag een aantal Kempische dorpen aangedaan. Met Daan Widlak op de trekker en 25 voornamelijk jeugdige muzikanten in de huifkar daarachter werden er optredens verzorgd in achtereenvolgens Knegsel, Wintelre, Duizel en Riethoven. De sfeer werd in Riethoven dusdanig gewaardeerd dat we voor volgend jaar alweer uitgenodigd zijn.

2e kerstdag H. Mis Jeugdorkest

Op 2e kerstdag verzorgde het Jeugdorkest van Heide Echo de muzikale begeleiding van de H. Mis.  Een bijzondere H. Mis met als thema Dankbaarheid. Raymond Lodders stond na 25 jaar voor het laatst voor het orkest als dirigent als afsluiting van het 25-jarig bestaan.

 

 

Kerstconcert met Wendy Roobol / afscheid Johan Smeulders

Voor het kerstconcert dit jaar hadden we als speciale gast de Nederlandse sopraan en topzangeres Wendy Roobol.
Het was een genot om haar warme stemgeluid de kerstliederen te horen zingen.
Tijdens het kerstconcert stond dirigent Johan Smeulders voor het laatst voor het fanfareorkest staan als dirigent.  Als dank kreeg Johan een fotoalbum aangeboden waarin alle hoogtepunten van de afgelopen 2 jaar in stonden.

Johan heeft de kans gekregen om bij een 1e divisie-orkest te mogen dirigeren. We gunnen hem deze stap in zijn carièrre van harte en wensen hem veel succes.

Jeugdorkestfestival Wintelre

In het thema van Bigband Knegsel deden zowel de Knegselse slagwerkers als ook  het Jeugdorkest afgelopen weekend mee aan het Jeugdorkestenfestival in Wintelre.  Bij dit festival wordt naast de muziek ook de amusementswaarde van het optreden beoordeeld.

Met uitstekend gespeelde muziek – en solo – en zangoptredens van onder andere Anke Peeters, Tommy Camps, Luuk Janssen en Roy Seuntiens – werd door het Jeugdorkest een prima tweede plek behaald.