JKW weekend Turnhout

Het eerste jeugdorkestweekend van Jeugdorkest-Knegsel-Wintelre was zeer geslaagd en werd afgesloten met een optreden op de markt in Turnhout.

vrijdagavond 7 juli jubilarissenconcert

Op vrijdagavond 7 juli hebben we buiten voor het MFA ons jaarlijks jubilarissenconcert gehouden. Dit jaar met maar liefst 8 jubilarissen die allemaal 10 jaar lid zijn:
Linda Couwenberg – Bart Groenen – Berend de Bruijn –  Merel Janssen – Luuk Janssen – Max van Deun – Imke v. Turnhout – Berend Widlak en  Inge Couwenberg die vorig jaar al 10 jaar lid was maar toen niet gehuldigd kon worden.
Na de huldiging werd er nog iemand speciaal in het zonnetje gezet:
Raymond Lodders werd vanwege zijn grote verdienste voor de vereniging tot erelid benoemd.


 

 

Geslaagd 1e concert Jeugdorkest Knegsel-Wintelre

Zondagmiddag bracht het nieuwe Jeugdorkest Knegsel-Wintelre voor het eerst na opstart van hun samenwerking gezamenlijk een concert in MFA De Rosdoek te Wintelre. Het bruisende orkest staat onder leiding van ambitieus dirigent Johan Smeulders.

De besturen van Fanfare Sint Willibrordus uit Wintelre en Fanfare Heide Echo uit Knegsel hebben anderhalf jaar geleden de koppen bij elkaar gestoken. Beide verenigingen beschikken over een goed lopend jeugdorkest, maar kijkend naar de toekomst willen zij beide verenigingen graag zo gezond mogelijk houden. De gesprekken resulteerde in een samenwerking van beide jeugdorkesten. Zondag was het zover en presenteerde dit 55-koppige jeugdorkest zich in hun nieuwe polo`s met daarop hun nieuwe naam “JKW” Jeugdorkest Knegsel-Wintelre.  Na slechts 5 repetities verrasten zij het publiek met hun opkomst tijdens het nummer de “Floral Dance” . Dit gaf meteen een goed beeld van hoe het orkest uit verschillende secties is opgebouwd. Het orkest gaf ook nog andere muzikale stukken ten gehore zoals “On stage 2000“, ” Smile!” en “The universal band collection“.

Tijdens het concert werd er afscheid genomen van de oud dirigenten van Wintelre Anneke Beerens en Sander Derks  en dirigent Raymond Lodders uit Knegsel. Alle dirigenten werden in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet. Dankzij hun zit er volop vuur en passie in dit nieuwe jeugdorkest en paste het nummer “Fire” daarom perfect in het programma.

We kunnen terugblikken op een energiek en geslaagd concert en kijken vol vertrouwen uit naar een volgend optreden van JKW dat ongetwijfeld weer zeer succesvol zal worden!

 


foto’s Annemarie Janssen-Widlak

Prachtige 2e plaats op De Adriaan 2017 met solist Luuk Janssen

Op zondag 9 april heeft Heide Echo olv Armand Wolfs deelgenomen aan de Adriaan te Riethoven.  Deze keer niet uitkomend op zaterdag maar op zondag wat betekende dat we spelend in de 3e divisie tegenstanders uit de 1e en 2e divisies hadden.  Maar met Luuk Janssen als solist op trombone gingen we vol zelfvertrouwen de uitdaging aan. Met een fantastische vertolking van het nummer Rhapsody for trombone speelde zowel Luuk als het orkest de sterren van de hemel. Goed voor een 2e plaats met 90 punten! Heide echo is dan ook heel trots en tevreden met dit resultaat.