Jubileumconcert Jeugdorkest Knegsel – Wat een feest !

WAT EEN FEEST, WAT EEN FEEST!!

Op 15 mei vierde het Jeugdorkest van Heide Echo op grootse wijze haar 25-jarig jubileum. En al die 25 jaren werd en wordt het orkest op energieke en enthousiasmerende manier geleid door dirigent Raymond Lodders.

In een overvolle Leenhoef werd een geweldig concert gegeven, dat in alle opzichten een feest was: de sfeer, het enthousiasme dat werd uitgestraald en de nummers die gespeeld, gezongen en gedanst werden. Het was een mooie mix van concours-stukken, eigentijdse nummers en ‘jeugdsentiment’: een feest der herkenning. 

Dat gold ook voor het optreden van het ‘reünie-orkest’: alsof ze nooit weg waren geweest, speelden vele oud-leden enkele nummers uit hun tijd. De avond werd op een ludieke wijze gepresenteerd door Bart Groenen, een van de jeugdleden van het jeugdorkest. Niet alleen het publiek, maar ook de leden genoten met volle teugen. 

Speciaal voor dit jubileumjaar hebben we componist Jacob de Haan gevraagd om een concertwerk te schrijven. Dit concertwerk – New Hampshire – werd tijdens het jubileumconcert overhandigd door Burgemeester Anja Thijs van de Gemeente Eersel, waarna het Jeugdorkest de wereldpremière van dit concertwerk had.

Na afloop werd het concert van het jeugdorkest bijna geruisloos overgenomen en voortgezet door de Folcaholics. Na een gezamenlijk nummer – ‘Dansen’ – te hebben gespeeld, werd er daadwerkelijk nog enkele uurtjes gedanst en gefeest.

Dirigent Raymond kreeg ter gelegenheid van dit jubileum nog een prachtig jubileumboek overhandigd, met vele foto’s en herinneringen uit de voorbije 25 jaren. Alle bezoekers en jeugdorkestleden mochten een exemplaar van dit boek mee naar huis nemen. Een mooi aandenken aan dit jubileum, dat nog versterkt wordt door de herinnering aan dit geweldig optreden.

Op naar het volgende jubileum!

Het jubileumconcert werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het VSBfonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, Gemeente Eersel en diverse sponsoren.

Foto’s: Annemarie Janssen-Widlak en Bert Koppers