Jubilarissen in het zonnetje – pleinconcert 2016

Tijdens het jaarlijkse Pleinconcert – dit keer op het sfeervolle plein bij MFA/De Leenhoef in Knegsel – zijn diverse jubilarissen in het zonnetje gezet. Zo werden Stephan Beerens, Leonie Heezemans en Bram Rijkers gehuldigd vanwege hun 25-jarig lidmaatschap, en Yannick Hogers, Christian Janssen, Joep Peeters en Wisse Schuybroek vanwege hun 10-jarig lidmaatschap.

Stephan Beerens is begonnen op bugel en later is hij overgestapt op trompet. Bij het Jeugdorkest besliste dirigent Raymond Lodders dat hij wel eens samen met het orkest kon zingen i.p.v. blazen. Het werd het begin van zijn zangcarrière. Naast trompet spelen en zingen, is Stephan ook het creatieve brein achter de grote theaterproducties van Heide Echo, en de afgelopen jaren ook een grote steun en hulp bij de ledenwerving en de opleiding van de jongste jeugd.

Leonie Heezemans speelt al sinds haar jonge jeugd op altsaxofoon. Ze is heel talentvol en heeft haar muziekdiploma D behaald. Ze houdt van uitdaging in de muziek en is daarom ook solist geweest bij de Adriaan in 2005. Ook zoekt zij de uitdaging op door mee te spelen in andere orkesten. Leonie toont grote inzet in bestuur van Heide Echo als secretaris en sinds kort is ze ook toegetreden tot het bestuur van Brabantse Bond van Muziekgezelschappen.

Bram Rijkers is de afgelopen 25-jaar uitgegroeid tot een allround muzikant. Hij is begonnen als slagwerker bij het tamboerkorps en werd later de paukenist bij de fanfare. Na een proefles op baritonsaxofoon – zo’n 10 jaar geleden – werd al snel duidelijk dat hij op de saxofoon zijn toekomst voorzag en intussen is Bram onderdeel van de tenorsaxofoon sectie. Naast zijn muzikale inzet, is hij ook jarenlang Penningmeester geweest.

Yannick Hogers speelt in de trompetsectie bij Heide Echo. In 2015 heeft hij zijn D-examen behaald begeleid door het Jeugdorkest. Yannick heeft ook al vele malen deelgenomen aan het Solistenconcours in Bladel, en wist in 2012 de beker te winnen in de 4e divisie. Hij is bij het jeugdorkest een van de vaste zangers bij concerten.

Christian Janssen is op latere leeftijd lid geworden van Heide Echo en gestart als blaasmuzikant op de besbas. Dat hij muzikaal is bewees hij door in korte tijd zijn C-examen te halen.  Sinds 2010 is hij voorzitter van Heide Echo.  Zijn gedrevenheid en vertrouwen in de vereniging heeft Heide Echo vele mooie concerten en producties opgeleverd.

Joep Peeters speelt in de trompetsectie bij Heide Echo.  Naast trompet spelen kennen we Joep intussen ook als onze eigen Justin Bieber met de twee prachtige optredens tijdens de 20- en 25-jarige jubilea van het jeugdorkest.  Ook Joep is een van de vaste zangers bij het Jeugdorkest. Het nummer “Het land van Maas en Waal” staat op de CD ‘Vlieg met me mee” uit 2014.

Wisse Schuybroek is begonnen als slagwerker bij het tamboerkorps en heeft zich de afgelopen jaren bij de fanfare en jeugdorkest ontwikkeld als allround slagwerker, waarbij hij zich vooral gespecialiseerd heeft als melodisch slagwerker. Bij het jeugdorkest speelt hij ook op de bas- en elektrische gitaar.