TWEE HEIDE ECHO-LEDEN GEDECOREERD!

Een trotse delegatie van Heide Echo maakte zich op vrijdag 25 april op voor een feestelijk begin van de dag. Het was ons namelijk ter ore gekomen dat het Hare Majesteit Koningin Beatrix had behaagd liefst twee van onze meest actieve leden te onderscheiden met met een Koninklijke Onderscheiding!

 

Allereerst was daar een onderscheiding voor Bert Smolders. Na twee periodes waarin hij het voorzitterschap van Heide Echo heeft vervuld heeft hij in 2007 het stokje overgedragen aan onze huidige voorzitter Kor Postma, maar het blijft toch een beetje “onze” Bert! En terecht, want achter de schermen draagt Bert nog steeds een belangrijk steentje bij aan met name het financieel gezond blijven van onze vereniging. Maar daarnaast heeft Bert zich nog op andere gebieden verdienstelijk gemaakt, waaronder als voorzitter van Knegselse Boys en binnen het CDA. Ook zijn verdiensten in het onderwijs, waaronder in overkoepelende organisaties, als warm pleitbezorger voor de stichting Steun India en als medeoprichter van de Knegselse Dorpsraad mogen zeker niet onvermeld blijven. Het is dan ook volkomen terecht dat Bert werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau!

 

De tweede gedecoreerde zal bij velen als hét gezicht van Heide Echo, maar zeker van het jeugdorkest en de kapel Hekwerk worden gezien. Al meer dan 15 jaar is Raymond Lodders de grote initiator van jong muziekmakend Knegsel.

Sinds de oprichting van het jeugdorkest is hij ononderbroken de dirigent van deze enthousiaste club geweest en heeft hij met dit orkest veel jongeren in Knegsel enthousiast gemaakt voor het actief beoefenen van blaasmuziek. Daarnaast is hij ook de organisator van (muzikale) uitstapjes voor zijn orkesten. Ook is hij de motor achter de kapel Hekwerk, die reeds vele feestelijke gelegenheden muzikaal opluisterde. In het verleden is Raymond ook nog actief geweest binnen de korfbalvereniging en de carnavalsvereniging.

Raymond was volledig nietsvermoedend aanwezig bij de uitreiking van de onderscheiding aan Bert, en tot zijn grote verrassing werd hij daarna zelf benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

Op vrijdagavond 25 april rukte een trotse Heide Echo dan ook graag uit om beide gedecoreerden een welverdiende serenade te brengen.