AFSCHEID IJZEREN HERMAN

Herman Peeters is 35 jaar bestuurslid geweest van onze vereniging. Gezien Hermans enorme verdiensten voor de vereniging lieten we hem natuurlijk niet zomaar gaan. In de foyer van de Leenhoef stonden fanfare- en tamboerkorps in vol ornaat klaar om Herman een welverdiende serenade te bezorgen. En dat was niet alles, ook wethouder Ria van der Hamsvoord was speciaal voor Herman naar de Leenhoef gekomen om hem voor zijn activiteiten voor onze vereniging te bedanken. Voorzitter Kor Postma haalde in zijn dankwoord o.a. de enorme hoeveelheden oud-ijzer aan die via Hermans handen zijn opgehaald. Een berekening leerde dat het hier om ongeveer 800.000 kilo oud ijzer gaat, een werkelijk enorme hoeveelheid! Speciaal voor Herman is een portret gemaakt, samengesteld uit vele honderden Heide Echo foto’s en dit werd hem door het bestuur en leden aangeboden. Maar daarmee was de kous nog niet af! Herman beklom op deze avond voor de eerste keer de bok, nam het dirigeerstokje over van Christianne en wist het orkest prima te leiden bij het spelen van een aantal marsen. Een mooi, emotioneel en waardig afscheid van IJzeren Herman als bestuurslid, die nu met recht deze geuzennaam kan inruilen voor de eretitel Gouden Herman. En Herman heeft ons beloofd dat hij zich, voor zover zijn gezondheid dat toelaat, nog steeds zal blijven inspannen voor het inzamelen van oud ijzer voor de vereniging.

Voor meer foto’s klik hier

GESLAAGD KERSTCONCERT

Ondanks de barre weersomstandigheden was het kerstconcert Heide Echo op 19 december zeer de moeite waard. In een sfeervolle kerk brachten zowel het Jeugdorkest – de tamboers als de fanfare mooie afwissellende kerstnummers. Als speciale gasten traden op: het barbershop kwartet Keychord. Deze vier mannen wisten met hun aanstekelijke a capella zang op een heel aparte manier de luisteraars in passende kerststemming te brengen.

Voor meer foto’s klik hier

HEIDE ECHO NAAR VOLENDAM

Op zondag 11 juli j.l. was de hele vereniging Heide Echo met al haar orkesten en leerlingen neergestreken in Volendam voor een dagje uit.

De dag begon met overvloedige zonneschijn. Als eerste trad ons jeugdorkest op met een hele groep nieuwe muzikanten, want alle leerlingen die onlangs hun A-diploma hadden behaald mochten hier voor de eerste keer een groot optreden meemaken. En daarnaast speelden ook nog eens de leden van de kloppers en de piepers mee. Speciaal voor deze dag was repertoire ingestudeerd dat zijn roots heeft tussen de palingrokerijen en garnalenpellerijen. Jan Smit, Nick en Simon, de Drie J’s, u kent ze wel. Het publiek wist het wel te waarderen. Fairy-tale, Wiegelied: stevige Volirock op de zondagmorgen!

 

In de middag was het de beurt aan Fanfare en Tamboerkorps. Dreigende wolken pakten zich samen boven de Dijk, maar de eerste nummers hielden we het nog droog.Maar The Pirates of The Caribean waren teveel van het goede voor de weergoden, tijdens dit nummer gingen de hemelpoorten open en werd de ambiance wel heel erg aan de muziek aangepast. In de film had het niet beter gekund…

Na een korte pauze bleek de oude visafslag een prima afdak te zijn om het concert te vervolgen en ook nog eens akoestische een verbetering te zijn.

Onder veel (internationale) belangstelling kon toch het hele programma worden gespeeld.

OPTOCHT GILDEFEEST

Op zondag 13 juni j.l. werd in Knegsel een traditioneel Gildefeest gehouden. Heide Echo mocht voorgaan in een stijlvolle optocht door Knegsel waaraan 50 gildes in vol ornaat deelnamen. Het leverde prachtige plaatjes op!

Voor meer foto’s klik hier

CONCERT OP DORPSPLEIN OP ZATERDAG 5 JUNI

Voor meer foto’s klik hier

Op 5 juni gaf Heide Echo in samenwerking met Steensel een concert op het dorpsplein in Knegsel. Op het door Café Klein Antwerpen tijdelijk uitgebreide terras was het goed toeven voor het goed opgekomen publiek. In de schaduw van de eikenbomen was het ook voor de muzikanten goed te doen en dat was te horen ook. Het Fanfarekorps opende het concert met een vrolijke mars en bracht daarna een uur lang vrijwel uitsluitend nieuwe stukken uit het repertoire. Huzarenstukjes waren de met verve gebrachte solo’s: trombonist Ruud van Gerwen kreeg met Feeling Good van de beroemde Michael Bublé de handen op elkaar en dat gold zeker ook voor de virtuoze trompetsectie tijdens het vrolijke Cavalry Trumpets. Ook onze tamboers lieten van zich spreken. Onze enthousiaste instructeur wist de groep aan te vullen met strak in de maat meeklappende toeschouwers. Daarna was het de beurt aan ons gastkorps, Muziekvereniging Kempengroen uit Steensel. Zij lieten horen dat je ook met een kleinere groep muzikanten een onderhoudend programma kunt neerzetten en ook dit optreden viel in de smaak bij het publiek.