Verdiende 1e Prijs tijdens concours Veldhoven

Op 24 november heeft de fanfare van Heide Echo deelgenomen aan het concours in de Schalm te Veldhoven. Zij hebben daar een geweldig concert ten gehore gebracht waar een groot publiek van heeft genoten. Het orkest olv Christianne Celis kwam uit in de 4e divisie met het programma: Arsenal (Jan vd Roost), Domus (Jan vd Roost), Autumn Soliloquy (James Barnes/Jan Bosveld) met als solist Inge Couwenberg en Pilatus: Mountain of Dragons (Reineke/de Jong). Het publiek was erg enthousiast en kregen van de jury het mooie resultaat van 82,58 punten. Een 1e prijs waar we trots op mogen zijn!


(Foto’s gemaakt door Ton van de Vorst.)

Heide Echo gaat op concours

Vanaf de zomer heeft de fanfare van Heide Echo zich volledig geconcentreerd op het concours op 24 november in de Schalm te Veldhoven. Naast een repetitieweekend had de fanfare ook twee uitwisselingsconcerten als try-out. Op zondagmiddag 27 oktober was er een uitwisseling met de Harmonie Excelcior uit Zeilberg en Harmonie St. Cecilia uit Best en op zondag 3 november een uitwisseling met Mierlo-Hout. De korpsen hadden een mooi programma en kunnen vol vertrouwen het concours tegemoet zien.

Geslaagde concertreis Jeugdorkest naar Durbuy (B)

Eens per twee jaar gaat het Jeugdorkest op concertreis, en dit keer was dirigent Raymond Lodders in staat geweest om twee mooie plaatsen in de Ardennen te contracteren. Op vrijdagavond werd het plein van Durbuy muzikaal gevuld door een prima spelend Jeugdorkest, en twee dagen later kon het centrum van Hotton kennismaken van wat de Knegselse jeugd muzikaal in petto heeft. En aan de reacties van het publiek te zien, was dat ook dit jaar weer een groot succes. Tussen de regenbuien door werd de jeugd vermaakt met spelletjes, barbecues en kano-tochten, waardoor dit tweejaarlijks uitje zowel op muzikaal gebied als ook qua teamgeest voor onze jeugd wederom een onvergetelijke ervaring was.

Pleinconcert met primeur van het Koningslied

Op zondag 16 juni vond ons Pleinconcert plaats op het Durpsplein. Het weer deed goed zijn best. Onder het genot van een kopje koffie heeft het publiek kunnen genieten van alle orkesten. Speciaal voor dit Pleinconcert had onze dirigente Christianne Celis een Fanfare en Koor-arrangement gemaakt dat gespeeld wers door de Fanfare en gezongen door een 15-koppig Heide Echo koor. Het publiek kon dit erg waarderen.

MOEDERDAG-CONCERT JEUGDORKEST EN PIEPORKEST

Op zondag 12 mei was er een speciaal Moederdagconcert in een goed gevulde Leenhoef. Als eerste trad het Pieporkest op, dat vanwege de afwezigheid van dirigent Ruud van gerwen dit keer onder leiding van Christianne Cellis stond.

Nadat de Piepers lieten horen dat je al in vroeg stadium in een heus orkest kunt spelen, was het de beurt aan het Jeugdorkest,dat uiteraard weer onder leiding stond van Raymond Lodders. Het programma bevatte diverse speciaal voor Moederdag ingestudeerde liederen, zoals Mama Mia van Abba, Mama van Heintje – gezongen door Bente Janssen en Anke Peeters – en als afsluiting Even aan mijn Moeder Vragen, gezongen door Bart Groenen. En als speciale verrassing kregen alle moeders van hun eigen pubers een bloem aangeboden.