Viva La Navidad – Kerstconcert Heide Echo en Vocaal Ensemble Florence

Traditiegetrouw organiseerde fanfare Heide Echo in de aanloop naar Kerstmis een muzikale avond. Dit jaar had de fanfare de handen ineen geslagen met Vocaal Ensemble Florence (voorheen Gelegenheidskoor Knegsel genaamd). Dit was niet toevallig want beide muziekgezelschappen komen uit Knegsel en hebben dezelfde dirigent: Christianne Celis. Samen verzorgden ze een Spaans kerstconcert: “Viva la Navidad”.

Heide Echo betrad als eerste het podium met enkele nummers in de typische Spaanse paso doble en fandango sfeer. Na een uitstapje van de slagwerkgroep naar Buenos Aires was de beurt aan Vocaal Ensemble Florence. Florence zong de Misa Criolla van de Argentijnse componist Ariel Ramírez. Onder de naam Gelegenheidskoor Knegsel heeft het koor deze prachtige mis eerder uitgevoerd bij zowel het 25-jarig jubileum in 2002 als het 30-jarig jubileum in 2007. De Misa Criolla is in 1964 gecomponeerd en inmiddels wereldwijd beroemd. Na de pauze werd van dezelfde componist het Navidad Nuestra (= Ons Kerstfeest) gezongen. Dit zijn zes Argentijnse liederen die samen het geboorteverhaal van Jezus vertellen. Ter versterking van de temperamentvolle Zuid-Amerikaanse ritmes werd het koor instrumentaal begeleid door slagwerk, piano, gitaren en accordeon.

Met een knipoog naar Máxima volgde Adiós Nonino, uitgevoerd door fanfare en koor, aangevuld met accordeon. Daarna was het podium weer voor Heide Echo. Uiteindelijk sloten fanfare en koor het concert gezamenlijk af met de nummers Viva La Navidad (arrangement Christianne Celis) en Amigos Para Siempre.

jubilarissen gehuldigd

Nellie Pasmans, Nienke Pasmans en Daan Widlak – allen 10 jaar lid – werden tijdens het jubilarissenconcert op vrijdag 17 oktober gehuldigd.
De jubilarissen mochten dit jaar voor het eerst zelf een muziekstuk uitkiezen, waardoor er een variëteit aan muziek voorbij kwam zoals Soldaat van Oranje, Two Worlds (Musical Tarzan) en Het Dondert en Het Bliksemt. Tijdens de huldiging werden foto’s van de jubilarissen gepresenteerd, die de afgelopen jaren verzameld werden.
Vanaf deze plek willen we de jubilarissen nogmaals van harte feliciteren en we hopen dat ze nog lang lid zijn van en werkzaam blijven bij Heide Echo.

Nienke Pasmans en Inge Couwenberg Nederlands Kampioen

Op zaterdag 4 oktober werden in het conservatorium te Utrecht de Nederlandse kampioenschappen gehouden. Vanuit Heide Echo deden Merel Janssen als solist en Nienke Pasmans en Inge Couwenberg als duo mee, allen uitkomend in de 3e divisie bij de blaasmuzikanten. Nienke en Inge zetten een voortreffelijke prestatie neer en mogen zich nu in hun divisie voor een jaar Nederlands kampioen noemen bij de ensembles (duo’s). Ook Merel Janssen zette een goede prestatie neer maar de concurrentie was te groot voor de titel bij de solisten.
Namens Heide Echo van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

CD presentatie jeugdorkest

Eindelijk was het dan zover: de nieuwe CD van het Jeugdorkest ‘Vlieg met me mee’ kon in een tot muziektempel omgebouwde Leenhoef aan het publiek gepresenteerd worden. De avond startte met een Champions League filmpje waar de spelers een voor een werden voorgesteld. Met veel spirit werden de CD nummers gepresenteerd. Andere hoogtepunten van de avond waren ‘Can’t hold us’ van onze eigen rappers Bart, Berend en Max, en de Warchild presentatie van Lonne en Merel. De eerste CD werd uitgereikt aan Willem Klaasen die een belangrijke motivator was bij het tot stand komen van de CD.

Ook tijdens de after-party, met DJ Robbie, liet het Jeugdorkest zich van zijn beste kant laat zien: enthousiast, energiek, samen feestend.

Klik  hier  om de CD te bestellen.

Vanaf heden is de CD verkrijgbaar via de leden van het Jeugdorkest of direct te bestellen via de website, Kosten: 12,50 per CD, waarvan 2,50 euro naar Warchild zal gaan.