2e kerstdag H. Mis Jeugdorkest

Op 2e kerstdag verzorgde het Jeugdorkest van Heide Echo de muzikale begeleiding van de H. Mis.  Een bijzondere H. Mis met als thema Dankbaarheid. Raymond Lodders stond na 25 jaar voor het laatst voor het orkest als dirigent als afsluiting van het 25-jarig bestaan.

 

 

Kerstconcert met Wendy Roobol / afscheid Johan Smeulders

Voor het kerstconcert dit jaar hadden we als speciale gast de Nederlandse sopraan en topzangeres Wendy Roobol.
Het was een genot om haar warme stemgeluid de kerstliederen te horen zingen.
Tijdens het kerstconcert stond dirigent Johan Smeulders voor het laatst voor het fanfareorkest staan als dirigent.  Als dank kreeg Johan een fotoalbum aangeboden waarin alle hoogtepunten van de afgelopen 2 jaar in stonden.

Johan heeft de kans gekregen om bij een 1e divisie-orkest te mogen dirigeren. We gunnen hem deze stap in zijn carièrre van harte en wensen hem veel succes.

Jeugdorkestfestival Wintelre

In het thema van Bigband Knegsel deden zowel de Knegselse slagwerkers als ook  het Jeugdorkest afgelopen weekend mee aan het Jeugdorkestenfestival in Wintelre.  Bij dit festival wordt naast de muziek ook de amusementswaarde van het optreden beoordeeld.

Met uitstekend gespeelde muziek – en solo – en zangoptredens van onder andere Anke Peeters, Tommy Camps, Luuk Janssen en Roy Seuntiens – werd door het Jeugdorkest een prima tweede plek behaald.

 

Fanfare Heide Echo promoveert naar 3e divisie

Fanfare Heide Echo heeft op zondag 13 november o.l.v. Johan Smeulders een 1e prijs met promotie gehaald in de 4e divisie in het muziekcentrum in Enschede. De fanfare komt voortaan uit in de 3e divisie. Eerder dit jaar werd in april door de fanfare een prachtige 2e plaats behaald tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten met maar liefst 89 punten. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.
En Jawel: de verwachtingen zijn waargemaakt! De jury was zeer lovend over de klank, het samenspel en de overtuiging van het orkest. Dat gold ook voor de muzikale interpretatie van de dirigent. De prestatie werd beoordeeld met een gemiddelde waardering van 87,1 punten. Een 1e prijs met promotie.
Met lef werd gestart met “Clouds”, van Eric Swiggers. Vanuit de stapelwolken met een vleugje zonnestralen werd de regen aangekondigd, uitmondend in een fikse donderbui. Daarna volgde een nummer solist Thom Roosen op altsaxofoon: El artieste saxofonico van Leon Vliex: het Spaanse temperament spatte eraf. Als laatste nummer werd Inspiration van Jan de Haan ten gehore gebracht: een prachtig slotstuk met diverse solopassages.

.