Kerst, feest van SAMEN

Kerst, feest van SAMEN. Dat is het thema dat Fanfare Heide Echo geeft aan de Eucharistieviering op Tweede Kerstdag, om 9.30 uur in de kerk van Knegsel.
Jaren achtereen werd deze viering opgeluisterd door het Jeugdorkest,
dit jaar zullen een saxofoonkwartet en een koperkwintet uit de Fanfare de viering opluisteren.
We zijn op het thema “ Kerst, feest van SAMEN” gekomen omdat we aan iedereen een boodschap willen meegeven.
De boodschap van waar het Kerstfeest in feite om gaat: aandacht schenken aan elkaar.

De geuren van Kerstmis bestaan nog steeds
Het geluid van gezang en muziek eveneens
De kleuren van Kerstmis zijn er nog immer
De smaak van cadeaus en lekker eten
En het gevoel van Kerstmis…..?

Het idee van SAMEN is ook onlosmakelijk verbonden aan alle geledingen binnen onze Fanfare. Samen verzorgen wij muziek in Knegsel.
U ziet en hoort ons bij diverse gelegenheden en we willen kinderen, jongeren en ouderen in Knegsel laten ervaren hoe mooi en gezellig het is om samen muziek te maken.
Wij willen u het SAMENgevoel ook laten beleven met Kerstmis .
Tijdens de H. Mis zullen delen uit de Missa Brevis worden uitgevoerd, afgewisseld met stemmige Kerstmuziek. Ook kunt u enkele kerstliederen meezingen.
Voor deze viering zijn passende teksten gezocht en gemaakt door leden van Heide Echo .

Graag nodigen wij u allen uit om deze dienst op Tweede Kerstdag samen met ons te vieren.

Succesvolle afsluiting Blazersklas Knegsel!

Op vrijdag 17 november 2017 heeft De Blazersklas van Basisschool Meester Gijbels in samenwerking met Fanfare Heide Echo en het Pieporkest een mooie eindpresentatie neergezet van het muziek project.

De leerlingen uit groep 5 en 6 van de basisschool werkten 6 weken  samen naar een muzikale uitvoering toe. Ze kozen een instrument dat ze leuk vonden en oefenden in 8 lessen spelenderwijs een aantal gezamenlijke liedjes. Deze brachten zij samen met het Fanfare orkest van Heide Echo ten gehore in de Leenhoef te Knegsel. De kinderen uit groep 3/4 zongen liedjes en deden een slagwerk liedje op emmers. Dit hadden zij samen met docent Pieter van den Broek ingestudeerd.

Er is hard gewerkt door de kinderen en het resultaat mocht er zijn! Een Leenhoef vol enthousiaste muzikale kids en druk bezocht door hun familie en vriendjes. De sfeer was op en top en deze avond is volgend jaar zeker weer voor herhaling vatbaar!

 

 

Muziekmaatjes & Opmaatjes in nieuw jasje!

De Maatjes zijn de jongste leerlingen van Fanfare Heide Echo die we spelenderwijs alle facetten van muziek laten horen, zien, voelen en vooral laten uitproberen.

De Muziekmaatjes“, een groepje kinderen in de leeftijd van groep 1 t/m 3 van de basisschool, maken samen muziek onder leiding van juf Sonja.

De Opmaatjes“, een groepje kinderen in de leeftijd van groep 4 t/m 6 van de basisschool, ontdekken samen het muziek maken onder leiding van Juf Joyce.

Vanaf 10 november 2017 zullen wij met deze 2 nieuwe enthousiaste juffen aan de slag gaan. De  eerst daaropvolgende  lessen zullen zijn op 24 november, 8 december en 22 december 2017.

Beiden groepen bestaan uit ongeveer 5 kinderen en komen om de week op vrijdagavond van 19.00 uur – 19.45 uur bij elkaar in MFA De Leenhoef te Knegsel.  Ons doel is dat de kinderen al vroegtijdig kunnen ontdekken hoe plezierig het samen muziek maken is, en zo de stap om verder te gaan met een instrument te verkleinen.

Kom gerust eens vrijblijvend kijken en meedoen!

Voor specifiekere informatie over de Maatjes kunt u contact opnemen met Nellie Pasmans, telefoonnummer 0683400313 of via bestuur.heideecho@gmail.com. .

Terugblik PreConcoursfestival 2017

Op zondag 29 oktober 2017 organiseerde Fanfare Heide Echo uit Knegsel voor de derde keer haar PreConcours-festival.

Het PreConcoursfestival is een uitstekende oefening voor een concours of andere concertwedstrijd. Daarnaast is het ook voor verenigingen die niet op concours gaan een goede gelegenheid om een mooi concert te verzorgen waarbij zij feedback krijgen op de gespeelde muziekstukken. De feedback tijdens de 2017-editie werd gegeven door de heer Alex Schillings en door de heer Chris Derikx.

De deelnemers in 2017:
Harmonie Sint Cecilia – Oerle (dirigent Johan Smeulders)
Harmonie Theodatus – Luyksgestel (dirigent Diederik Celis)
Muziekvereniging Willen is Kunnen – Geffen (dirigent: Geerd Doomen)
Koninklijk Woensels Muziekkorps – Eindhoven (dirigent: Frederik de Vrees)
Drumband De Vriendschap – Oost/West/Middelbeers (dirigent: Wouter de Winne)
Fanfare Nos Jungit Apollo – St. Oedenrode (dirigent: Dick-Jan Veerbeek)
Sint Joris Gilde – Meerhout Gestel (B) (dirigent: Stan Nieuwenhuis)
L’Union Fraternelle – Zeelst (dirigent: Jacco Nefs).

Muzikale ontmoeting met Harmonie Kunst en Vriendschap Maurik – 15 oktober

Op zondag 15 oktober, vond er in MFA/De Leenhoef te Knegsel een muzikale ontmoeting plaats tussen Fanfare Heide Echo uit Knegsel en Harmonie Kunst en Vriendschap uit Maurik.

Beide orkesten zetten een gevarieerd programma neer.
Fanfare Heide Echo trad hierbij voor het eerst op onder leiding van dirigent Jeroen Geevers.
Harmonie Kunst en Vriendschap stond (en staat) onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek en bereidde zich voor op het bondsconcours in Zutphen waar op zaterdag 25 november aan deelgenomen wordt.

Voor foto’s: