PreConcoursfestival 2018

Op zondag 28 oktober 2018 organiseerde Fanfare Heide Echo uit Knegsel voor de vierde keer haar PreConcoursfestival.

De feedback tijdens de 2018-editie werd gegeven door de heer Alex Schillings.

Deelnemers 2018:
14.00 u Fanfare Concordia – Wanssum
14.45 u Fanfare St. Cecilia – Vessem
16.00 u Muziekvereniging St. Cecilia – Oerle
16.45 u Harmonie St. Caecilia – Best
18.00 u Harmonie L’Union Fraternelle -Zeelst
18.45 u Harmonie Sub Umbra – Veldhoven

 

 

Jeugdfestival Wintelre

In Memoriam oud dirigent André Bos

IN MEMORIAM

André Bos

Oud dirigent Heide Echo periode 1981 – 1993

André werd dirigent van Heide Echo in een moeilijke periode van onze fanfare. De ‘gouden ‘ jaren zeventig als tamboer- en klaroenkorps waren voorbij. De vereniging was veranderd naar drumfanfare, een combinatie van drumband met trompetterkorps (koper en enkele saxen) en het ledenaantal was op een absoluut dieptepunt (rond de 25 in jaar 1981). André was een bekende dirigent in die periode, zowel dirigent in Wintelre als Westerhoven (zijn geboorte- en woonplaats) als dirigent van de succesvolle Dorstvlegels (kapel uit Westerhoven). Als echte Brabander passend tussen de leden maar toch het respect en discipline afdwingend, was hij een goede en kundige dirigent voor Heide Echo. Alles was gericht om zowel de vereniging qua niveau op een hoger plan te brengen maar ook het noodzakelijke ledenaantal. En dat is gelukt. In de periode 1982-1990 zijn er veel leden bijgekomen, aanvankelijk ‘oudere ‘ instromers maar ook nieuwe jeugdleden door een onuitputtende energie door het bestuur, dirigent en leden .

De transitie van drumfanfare naar fanfare lukte in die jaren. André zorgde tevens voor alle muzikale opleidingen binnen onze club. Het ‘nieuwe elan ‘ zoals enthousiast ingezet werd door o.a. onze oud voorzitter Wim Buijtelaar was een feit. Na al die jaren van opbouw werd in 1991 het jeugdorkest opgericht. Het aantal jeugdleden groeide en groeide. De vereniging werd daar groter, professioneler en ook veeleisender van leden en dirigent. De opleiding werd overgenomen door de muziekschool, een nieuwe dirigent werd aangesteld. Hoogtepunten in al die jaren waren onze jaarlijkse uitwisseling met het Duitse dorp in de Eifel “Wallenborn”, uitstapjes naar de Beekse Bergen, Antwerpen. En uiteraard het absolute hoogtepunt de historische optocht in Knegsel in 1988 . In de Andre jaren was de opbouw te merken en daardoor ook een soort enthousiasme, saamhorigheid, positieve sfeer en Andre maakte daar zeker deel van uit. Hij was er altijd bij, ook bij het jaarlijkse fanfarefeest in de Leenhoef . De satees die op zo n avond over waren werden trouw in zijn Golf cabrio meegenomen naar Westerhoven….

André is ons altijd blijven volgen. Jaren was hij erbij om onze prestaties op muziekconcoursen en bijzondere concerten bij te wonen. De laatste keer heeft hij ons gezien bij de muziekwedstrijd “de Adriaan” in 2017. Veel oud muzikanten van onze vereniging hebben hem daarbij enthousiast begroet. Enkele jaren geleden heeft hij een aandoening gehad waardoor hijzelf niet meer in staat was om trompet (hij was afgestudeerd op conservatorium met trompet) te spelen. Het laatste fanfarekorps wat hij nog dirigeerde was het reunieorkest (militair korps) van het “Fanfarekorps der Genie” te Vught.

André heeft veel betekend voor onze club in een turbulente tijd. We zijn hem veel dank verschuldigd.

Rust zacht.

 

Raymond Lodders