Jeugdorkest wint Jeugdfestival Wintelre

Wat een sfeer! Wat een entertainment! Het Jeugdorkest onder leiding van Raymond Lodders schotelde het publiek een heuse Duitse avond voor, daarbij uitgedost in Tiroler klederdracht. Er werden diverse Duitse schlagers ten gehore gebracht, aangevuld met veel zang en dans.
In de MFA De Rosdoek in Wintelre werd op zaterdag 14 november voor de tweede keer het jeugdorkestenfestival georganiseerd. De orkesten krijgen de opdracht om een zelf gekozen thema uit te werken en dat in een 3 kwartier durend optreden voor het voetlicht te brengen. Zij worden daarbij beoordeeld op muzikaliteit (klank, ritmiek, samenspel) en op originaliteit, entertainment en interactie met het publiek.
Het gekozen thema ‘Duitse avond’ was het jeugdorkest op het lijf geschreven. Merel Janssen zong het bekende ‘Ich bin wie Du’, ondersteund door een vette dans-act van Berend de Bruin, Max van Deun en Bart Groenen. De broers Berend en Daan Widlak brachten met volle overgave een originele houthakkers-act tijdens de Tiroler Holzhacker Bub’n . Roy Seuntiëns verraste de hele zaal met zijn prachtige, ‘zware’ zangstem bij het nummer ‘Du’ van Peter Maffay. Het duurde even voordat het publiek in de gaten had dat het playback was en dat niet Roy, maar Stephan Beerens de zang voor zijn rekening nam. Geweldig! Misschien wel net zo verrassend was het optreden van de maestro Raymond Lodders himself: uitbundig zong hij ‘Schöne Maid’, waarbij de dansmarietjes hem enthousiast begeleidden. Het optreden werd in stijl afgesloten met een nummer van de blonde skileraar Joep Peeters: ‘Sie hatte nur noch Schuhe an’. Het publiek zong uit volle borst mee. Met een daverend applaus werd ‘Zugabe, Zugabe’ gescandeerd.
Dat applaus werd nog ruim overgedaan toen bleek dat het jeugdorkest als winnaar van het festival uit de bus kwam. De sfeer zat er al goed in toen de after-party met eigen DJ Luke-Alike Luuk Janssen begon. Het jeugdorkest slaagde erin om met hun enthousiasme de foyer van de Rosdoek op een plezierige manier op stelten te zetten! Een feestje dat tot in de late (vroege) uurtjes duurde…