Fanfare Heide Echo promoveert naar 3e divisie

Fanfare Heide Echo heeft op zondag 13 november o.l.v. Johan Smeulders een 1e prijs met promotie gehaald in de 4e divisie in het muziekcentrum in Enschede. De fanfare komt voortaan uit in de 3e divisie. Eerder dit jaar werd in april door de fanfare een prachtige 2e plaats behaald tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten met maar liefst 89 punten. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.
En Jawel: de verwachtingen zijn waargemaakt! De jury was zeer lovend over de klank, het samenspel en de overtuiging van het orkest. Dat gold ook voor de muzikale interpretatie van de dirigent. De prestatie werd beoordeeld met een gemiddelde waardering van 87,1 punten. Een 1e prijs met promotie.
Met lef werd gestart met “Clouds”, van Eric Swiggers. Vanuit de stapelwolken met een vleugje zonnestralen werd de regen aangekondigd, uitmondend in een fikse donderbui. Daarna volgde een nummer solist Thom Roosen op altsaxofoon: El artieste saxofonico van Leon Vliex: het Spaanse temperament spatte eraf. Als laatste nummer werd Inspiration van Jan de Haan ten gehore gebracht: een prachtig slotstuk met diverse solopassages.