HEIDE ECHO NAAR VOLENDAM

Op zondag 11 juli j.l. was de hele vereniging Heide Echo met al haar orkesten en leerlingen neergestreken in Volendam voor een dagje uit.

De dag begon met overvloedige zonneschijn. Als eerste trad ons jeugdorkest op met een hele groep nieuwe muzikanten, want alle leerlingen die onlangs hun A-diploma hadden behaald mochten hier voor de eerste keer een groot optreden meemaken. En daarnaast speelden ook nog eens de leden van de kloppers en de piepers mee. Speciaal voor deze dag was repertoire ingestudeerd dat zijn roots heeft tussen de palingrokerijen en garnalenpellerijen. Jan Smit, Nick en Simon, de Drie J’s, u kent ze wel. Het publiek wist het wel te waarderen. Fairy-tale, Wiegelied: stevige Volirock op de zondagmorgen!

 

In de middag was het de beurt aan Fanfare en Tamboerkorps. Dreigende wolken pakten zich samen boven de Dijk, maar de eerste nummers hielden we het nog droog.Maar The Pirates of The Caribean waren teveel van het goede voor de weergoden, tijdens dit nummer gingen de hemelpoorten open en werd de ambiance wel heel erg aan de muziek aangepast. In de film had het niet beter gekund…

Na een korte pauze bleek de oude visafslag een prima afdak te zijn om het concert te vervolgen en ook nog eens akoestische een verbetering te zijn.

Onder veel (internationale) belangstelling kon toch het hele programma worden gespeeld.