Op vrijdag 14 februari 2020 hebben de leerlingen van groep 5/6 van de Meester Gijbelsschool, in samenwerking met Fanfare Heide Echo, een mooie eindpresentatie neergezet van het muziekproject “De blaas- percussiebende”. Zij kregen 8 weken lang les op school van de docenten Hans en Pieter van de muziekschool en werkten samen toe naar het concert in de Leenhoef.

Het was een waar feest om de kinderen van groep 5 zo bezig te zien op hun blaasinstrument, terwijl zij werden begeleid door het orkest van Heide Echo. Het enthousiasme spatte eraf toen groep 6 als slagwerkbende het nummer Fireball speelde. De kinderen hadden er duidelijk zin in en de betrokkenheid was erg hoog. Iedereen klapte mee.

Het pieporkest o.l.v Inge speelde het bekende nummer The Lion Sleeps Tonight.
Muisstil was het in de zaal toen de Opmaatjes van Heide Echo o.l.v. Joyce hun lied met de boomwhackers en het klokkenspel lieten horen. Dit groepje is al zover dat zij samen met het pieporkest kan optreden. Hoe mooi is het als je samen muziek kan maken!
Na het geslaagde optreden kregen alle kinderen van groep 5/6 na afloop een echt diploma mee naar huis.

Wil jij ook graag muziek maken?
Wist je dat kinderen vanaf groep 1 al op muzikale ontdekkingstocht kunnen bij de Muziekmaatjes en Opmaatjes van Heide Echo?
Wil je leren trommelen of blazen? Dat kan vanaf groep 5!
Laat het dan snel weten, dan krijg je van ons een instrument en speel jij straks ook mee in het pieporkest.
Ben je nieuwsgierig geworden, kom dan op vrijdagavond 6 maart om 19.00 uur kijken in de Leenhoef.
Voor informatie kun je bellen met Nellie Pasmans, 06-83400313 of mailen naar bestuur.heideecho@gmail.com.

 

Voor foto’s van de afsluiting van de Blazersklas en Slagwerkbende: