Op zoek naar een energieke dirigent

Sluiting aanmeldingstermijn: 22 JUN 2020

 

Vereniging: fanfare Heide Echo – Knegsel (Noord-Brabant)
Speelniveau: 3e divisie
Repetitie op: vrijdag – avond

 

Wij zijn fanfare Heide Echo uit Knegsel. Een klein dorp van 1350 inwoners onder de rook van Eindhoven.
Met ons fanfareorkest sinds eind 2016 uitkomend in de 3e divisie. We zijn 55 man/vrouw sterk, we hebben alle instrumenten goed bezet en 60% van de orkestleden is onder de 25 jaar.

Onze repetitie is op vrijdagavond van 20:00 tot 22:15 uur in een mooie zaal waar we ook gave concerten kunnen geven. We repeteren gemiddeld met 40 mensen. Soms wat minder, soms wat meer. De muzikanten overstijgen de dorpsgrenzen (Van Delft tot aan Maastricht via Nijmegen langs Eindhoven en Veldhoven).

Verenigingsopbouw
Naast ons fanfareorkest hebben we een voltallig jeugdorkest samen met Wintelre (JKW) bestaande uit 40 jonge muzikanten in de leeftijd tot 23 jaar. We hebben een pieporkest bestaande uit 10 muzikanten (leeftijd tot 12 jaar), een blaaskapel bestaande uit 25 mensen en we hebben 25 jonkies in de leeftijd van 3 tot 10 jaar die in 3 groepen spelenderwijs muziek maken. Zij heten ook wel onze Muziekmaatjes.

Activiteiten en meerjarenplanning
We zijn divers in activiteiten. We hebben dorpsgebonden activiteiten zoals pleinconcert en serenades. Daarnaast houden we van wedstrijden en concoursen. Daaraan nemen we graag deel om de 2 à 3 jaar. Om creatief uit te blinken houden we van promsconcerten en theatershows.
Voor de gezelligheid en binding organiseren we buitenlandreisjes, feestjes en quizzen.
We hebben een open-minded en goed bezet bestuur dat openstaat voor vernieuwingen, kijkt naar mogelijkheden en dat graag afwijkt van de gebaande paden.

Wensen en verwachtingen dirigent
Wij houden van energieke repetitieavonden met een hoog tempo, een grapje en grol, een biertje aan de bar. We hebben behoefte aan een enthousiaste dirigent die didactisch goed onderlegd is, verstand heeft van groepsdynamica, om kan gaan met muzikanten waarin een heel groot niveauverschil zit en variatie in opkomst tijdens de repetities. Ook verwachten wij initiatief, betrokkenheid en gezamenlijke reflectie met het bestuur.
Veel muziekstukken laten we apart arrangeren op onze muzikanten. Dit hoef je niet zelf te doen.

Wat krijg je ervoor terug?
Je krijgt als dirigent een bloeiende vereniging met potentie in groei, een volledig bestuur, een gezonde financiële club en ruimte voor grote projecten en wedstrijden.
Wil je een impressie krijgen van ons orkest en onze vereniging? Neem dan een kijkje op onze website www.heideecho.nl een die vol staat met sfeerimpressies, video’s, nieuwsberichten en fotoalbums. Wil je direct een muziekfragment bekijken, dan bevelen we de volgende video’s aan (uiteraard ook te bereiken via de website) https://youtu.be/t0EHail9BBs en https://youtu.be/866DLXNOnSw

Voel je je aangesproken bij deze omschrijving en denk je dat jij de juiste man/vrouw bent voor onze club? Reageer dan vóór 22 juni via secretaris.heideecho@gmail.com.

We willen in de periode tussen 22 juni en 30 juni een video-gesprek doen of als het dan toelaat een live kennismakingsgesprek. Hierbij zullen een aantal leden van de selectiecommissie aanwezig zijn. Na de gesprekken willen we met een aantal kandidaten gastdirecties doen.