Muzikale ontmoeting Knegsel – Wintelre

Na bijna twee jaar weer een echte muzikale ontmoeting in MFA De Leenhoef te Knegsel!  St Willibrordus uit Wintelre was te gast bij ons in het MFA. Beide verenigingen waren blij weer voor publiek te mogen spelen.
Fanfare St. Willibrordus stond onder leiding van dirigent Hans Breuls, en Fanfare Heide Echo stond onder leiding van dirigent Marc Bongers. Voor Marc was het zijn eerste concert als dirigent van Heide Echo.

En dat was niet de enige primeur deze dag want voor het eerst werd het werk Impulsion – gecomponeerd door onze eigen muzikant Luuk Janssen – ten gehore gebracht. Luuk heeft deze compositie een aantal jaren geleden geschreven voor Raymond Lodders die 25 jaar als dirigent voor het jeugdorkest heeft gestaan en het thema uit het nummer is deels gebaseerd op een passage uit het muziekstuk Ministerie van Fanfare. In het middendeel van dit stuk is een eerbetoon aan Piebe Bakker opgenomen en toen wij dit stuk op de lessenaar hadden, is dat deel ‘Piebe, Piebe Bakker’  door 2 jonge bugelisten omgedoopt tot ‘Raymond, Raymond Lodders’.
De naam van het stuk – speelbaar voor een 3e divisie orkest – is gebaseerd op de sterke aandrift die Raymond heeft: als ie iets in zijn hoofd heeft gehaald, dan zorgt ie ervoor dat het geregeld wordt. Het woord ‘Impulsion’ past hier helemaal bij.