Terugblik 60 jarig jubileumconcert Heide Echo

Na een jaar uitstel vanwege Corona was het dan zover. Het vieren van ons 60 jarig jubileum! Uiteraard gebeurde dat met een avondvullend concert.
Muziek en voorstellingen werden gegeven in het kader van de 60 jarige geschiedenis. En zo begon het ook ………

In een overvolle uitverkochte MFA startte het concert met een optreden van onze tamboers. 10 jonge mannen met vol behaarde benen in korte rok door de zaal gemarcheerd uitgedost als Meisjesdrumband Heide Echo. Want zo is het allemaal gestart in 1963. En het leuke was dat er verschillende oud leden in de zaal aanwezig waren. Tot grote hilariteit van de hele zaal werd binnengemarcheerd met de Model mars, ook wel bekend als “daar hedde de guld”.

En toen kwam de fanfare op , aangekondigd door de presentator van de avond Bart Groenen, ook aanwezig in ‘rok’. Hij praatte op speelse en humorvolle wijze de avond aan elkaar. Een voor een kwamen de leden op tijdens die “de Floral dance”, geïnspireerd door de beroemde film “Brassed Off”, een must see voor iedereen die de blaasmuziek een warm hart toedraagt.

Maar terug naar het concert. Diverse acts, songs en nummers van 60 jaar Heide Echo geschiedenis werden uitgevoerd met de musici op het puntje van hun stoel. Een uniek samenspel van Feeling Good werd uitgevoerd door twee trombonisten, Luuk Janssen en oud lid Ruud van Gerwen. En nog zo ’n uniek moment : Vivo per Lei gezongen door oud leden Stephan Beerens en Karin Heeren. Vroeger was het al prachtig en ook nu werd dit optreden weer enorm gewaardeerd. De zaal explodeerde in een groots applaus.

Het concert werd vervolgt met de pracht solo van Yannick Hogers op trompet met Sorry , de “von trapp” family met zang van moeder Annemarie, dochter Merel en piano van zoon Luuk met liefs uit Londen. Prachtige foto’s en filmbeelden werden vertoond op het mooie grote scherm achter het orkest met nummers als de Europamars (refererend aan onze uitwisselingen met vriendschapsvereniging Wallenborn uit de Duitse Eifel) en Hymn to the fallen (met dank aan onze survivors WO2). Ook het jeugdorkest van vroeger kwam aan bod. Onder de klanken van My Way kregen de oud leden nog een origineel ‘afscheids’ t shirtje met de beroemde woorden: “First I was a member, but now I’m a fan of Jeugdorkest Knegsel”.

Van de muzikale kinder theater voorstelling “Oscar en de draak” is een schitterend boek samengesteld. Afbeeldingen (gemaakt door Janneke Widlak) werden getoond tijdens de muziek van Jungle Fantasy. Hekwerk kwam aan de beurt door het nummer Verliefd zijn, gezongen door Joep Peeters begeleid door de fanfare. Onze oud lid en saxofonist Pim van Bussel, bekend van de Ierse cover band The Folkaholics kon natuurlijk niet ontbreken en hij zong I’m into folk zowel muzikaal als vocaal begeleid door Heide Echo. Maar er was nog meer, twee unieke acts kwamen langs de revue. Het optreden van ons tamboerkorps die ondertussen van panty waren verwisseld zorgden voor grote hilariteit door een act met ballonnen, er kwam ginne trom aan de pas, wel een goeie longinhoud of misschien wel een goei ammezuur…. Vorig jaar zijn we het jubileum jaar begonnen met een schitterende avond en concert met Gerard van Maasakkers. Voor onze leden en ik hoop ook het publiek een heel bijzondere gebeurtenis na twee jaar Corona ellende. Topfan van Gerard is onze eigen Thomas en geheel uit zijn hart zong hij: Fanfare van honger en dorst. Na een intro met gitaar en zang veroorzaakte de fanfare bij aanvang van hun intro menig traantje in de zaal. Mooier kun je het niet krijgen, fanfare Heide Echo ten top!!!

Iedereen bedankt voor de bijdrage en inzet voor dit concert; dank aan dirigent Johan Smeulders voor zijn inspiratie, dank aan de vele aanwezigen, supporters, leden club 100, ondersteuners en oud leden. Het feestje ging nog wel eventjes door. Dank aan de Leenhoef voor hun medewerking om een heerlijke afsluiting van jubileum jaar 60 jaar Heide Echo mogelijk te maken.