Viva La Navidad – Kerstconcert Heide Echo en Vocaal Ensemble Florence

Traditiegetrouw organiseerde fanfare Heide Echo in de aanloop naar Kerstmis een muzikale avond. Dit jaar had de fanfare de handen ineen geslagen met Vocaal Ensemble Florence (voorheen Gelegenheidskoor Knegsel genaamd). Dit was niet toevallig want beide muziekgezelschappen komen uit Knegsel en hebben dezelfde dirigent: Christianne Celis. Samen verzorgden ze een Spaans kerstconcert: “Viva la Navidad”.

Heide Echo betrad als eerste het podium met enkele nummers in de typische Spaanse paso doble en fandango sfeer. Na een uitstapje van de slagwerkgroep naar Buenos Aires was de beurt aan Vocaal Ensemble Florence. Florence zong de Misa Criolla van de Argentijnse componist Ariel Ramírez. Onder de naam Gelegenheidskoor Knegsel heeft het koor deze prachtige mis eerder uitgevoerd bij zowel het 25-jarig jubileum in 2002 als het 30-jarig jubileum in 2007. De Misa Criolla is in 1964 gecomponeerd en inmiddels wereldwijd beroemd. Na de pauze werd van dezelfde componist het Navidad Nuestra (= Ons Kerstfeest) gezongen. Dit zijn zes Argentijnse liederen die samen het geboorteverhaal van Jezus vertellen. Ter versterking van de temperamentvolle Zuid-Amerikaanse ritmes werd het koor instrumentaal begeleid door slagwerk, piano, gitaren en accordeon.

Met een knipoog naar Máxima volgde Adiós Nonino, uitgevoerd door fanfare en koor, aangevuld met accordeon. Daarna was het podium weer voor Heide Echo. Uiteindelijk sloten fanfare en koor het concert gezamenlijk af met de nummers Viva La Navidad (arrangement Christianne Celis) en Amigos Para Siempre.