Hekwerk

De kapel die onder de vlag van Heide Echo opereert is HEKWERK. Deze kapel is ontstaan uit het vroegere jeugdorkest dat opgericht werd in 1992.
In de beginjaren legde de kapel zich onder andere toe op dweilmuziek en werd vooral tijdens carnaval flink opgetreden. Het enthousiasme van de jonge muzikanten was bekend in de hele omgeving. Een van de hoogtepunten was een TV-optreden bij ‘FOX-kids planet’ (iedereen die kent ‘t…) waar het carnavalsprogramma met succes opgeluisterd werd. Een ander hoogtepunt was de bruiloft van Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima. Naast de dweilmuziek werd met veel enthousiasme gewerkt aan concert- en showmuziek. Hoogtepunt hiervan was het ‘PROMS-concert’ dat geheel door HEKWERK! verzorgd werd tijdens het 40-jarig bestaan van Heide Echo.
hekwerk
Nadat de muzikanten van de beginjaren van HEKWERK  intussen over heel Nederland verspreid woonden  en er velen vanwege reisafstand geen lid meer waren van Heide Echo, verdween HEKWERK langzamerhand uit beeld.
Het Kapel-wezen binnen Heide Echo werd nieuw leven ingeblazen door de oprichting van de BoerenkoolBegeleidings-BlaasBand – afgekort de BBBB – die voor de eerste keer actief was tijdens de Boerenkoolrevue (het 11/11e bal van Carnavalsvereniging De Blaarkoppen) in november van 2011. De BBBB bestond uit een variabel aantal muzikanten uit de Fanfare en Jeugdorkest, die in projectvorm optreden met bekende dweilmuziek. Zo zijn en waren er optredens bij alle Boerenkoolrevues van de afgelopen jaren, de Eerselse Vastentrommel in de Muzenval (maart 2013) en het Knegsels Fist (augustus 2013). Tijdens de carnaval was de BBBB actief op de maandagmiddagen en zijn de afgelopen jaren al dweilend in de huifkar de omliggende dorpen zoals Steensel, Duizel, Eersel, Vessem, Hoogeloon en Wintelre muzikaal bezocht.

Vanaf januari 2018 is de vertrouwde naam HEKWERK weer terug als de blaaskapel van Heide Echo.