PreConcoursfestival – algemene informatie en komende editie

Heide Echo organiseert sinds 2015 het PreConcoursfestival in Knegsel. In 2022 zal de zevende editie van deze intussen succesvolle formule plaatsvinden.

Het PreConcoursfestival is een goede oefening voor een concours of andere concertwedstrijd. Daarnaast is het ook voor verenigingen die niet op concours gaan een goede gelegenheid om een mooi concert te verzorgen waarbij zij feedback krijgen op de gespeelde muziekstukken. De feedback zal gegeven worden door een deskundig jurylid.

Deelname aan het PreConcoursfestival is mogelijk voor blaasorkesten (harmonie, fanfare, brassband, jeugdorkest) en slagwerkgroepen uit alle divisies.

De maximale tijd voor het ten gehore brengen van werken is 50 minuten. Genoemde tijd is inclusief het opbouwen, stemmen en aftreden van het orkest.
Voorafgaand aan het optreden is het mogelijk om in te spelen in een naastgelegen zaal. De inspeeltijd bedraagt 50 minuten.

Het inschrijfgeld bedraagt €125 per verenigingsonderdeel dat meedoet.

Het PreConcoursfestival wordt gehouden op de (voor)laatste zondag in oktober in de MFA/De Leenhoef in Knegsel en zal plaatsvinden tussen 12:00u en 21:00u.

PreConcoursfestival 2022

zondag 23 oktober

We bieden de orkesten dit jaar 2 mogelijkheden voor deelname:

1. Beoordeeld optreden.

De orkesten hebben de mogelijkheid om een beoordeeld optreden neer te zetten waarop zij zowel schriftelijke als mondelinge feedback krijgen. Dit optreden is toegankelijk voor publiek.

2. Workshop

We bieden de mogelijkheid aan het orkest om samen met hun eigen dirigent te werken aan hun eigen programma samen met een jurylid. Op die manier kan samen actief gewerkt worden aan de ontwikkeling van het orkest. Deze workshop is niet openbaar, maar zal achter gesloten deuren plaatsvinden.

De juryleden zijn altijd zeer ervaren, kundig en didactisch onderlegd.
Het jurylid voor 2022 is Alex Schillings
 

Informatie over de vorige edities kunt u hier vinden.