PreConcoursfestival – algemene informatie en komende editie

Heide Echo organiseert sinds 2015 het PreConcoursfestival in Knegsel. In 2021 zal de zesde editie van deze intussen succesvolle formule plaatsvinden.

Het PreConcoursfestival is een goede oefening voor een concours of andere concertwedstrijd. Daarnaast is het ook voor verenigingen die niet op concours gaan een goede gelegenheid om een mooi concert te verzorgen waarbij zij feedback krijgen op de gespeelde muziekstukken. De feedback zal gegeven worden door een deskundig jurylid.

Deelname aan het PreConcoursfestival is mogelijk voor blaasorkesten (harmonie, fanfare, brassband, jeugdorkest) en slagwerkgroepen uit alle divisies.

De maximale tijd voor het ten gehore brengen van werken is 50 minuten. Genoemde tijd is inclusief het opbouwen, stemmen en aftreden van het orkest.
Voorafgaand aan het optreden is het mogelijk om in te spelen in een naastgelegen zaal. De inspeeltijd bedraagt 50 minuten.

Het inschrijfgeld bedraagt €115 per verenigingsonderdeel dat meedoet. Aanmeldingen na 1 februari 2021: €125

Het PreConcoursfestival wordt gehouden op de (voor)laatste zondag in oktober in de MFA/De Leenhoef in Knegsel en zal plaatsvinden tussen 12:00u en 21:00u.

PreConcoursfestival 2021: zondag 24 oktober

Mocht u willen meedoen dan ontvangen we uw inschrijving graag uiterlijk vóór 1 juli 2021, via deze link.

Voor meer informatie kunt een mail sturen naar preconcoursfestivalknegsel@gmail.com

Voor onze digitale flyer: preconcours-flyer-2021
.

Informatie over de vorige edities kunt u hier vinden.