PreConcoursfestival – algemene informatie en komende editie

Heide Echo organiseert sinds 2015 het PreConcoursfestival in Knegsel. In 2021 zal de zesde editie van deze intussen succesvolle formule plaatsvinden.

Het PreConcoursfestival is een goede oefening voor een concours of andere concertwedstrijd. Daarnaast is het ook voor verenigingen die niet op concours gaan een goede gelegenheid om een mooi concert te verzorgen waarbij zij feedback krijgen op de gespeelde muziekstukken. De feedback zal gegeven worden door een deskundig jurylid.

Deelname aan het PreConcoursfestival is mogelijk voor blaasorkesten (harmonie, fanfare, brassband, jeugdorkest) en slagwerkgroepen uit alle divisies.

De maximale tijd voor het ten gehore brengen van werken is 50 minuten. Genoemde tijd is inclusief het opbouwen, stemmen en aftreden van het orkest.
Voorafgaand aan het optreden is het mogelijk om in te spelen in een naastgelegen zaal. De inspeeltijd bedraagt 50 minuten.

Het inschrijfgeld bedraagt €115 per verenigingsonderdeel dat meedoet. Aanmeldingen na 1 februari 2021: €125

Het PreConcoursfestival wordt gehouden op de (voor)laatste zondag in oktober in de MFA/De Leenhoef in Knegsel en zal plaatsvinden tussen 12:00u en 21:00u.

PreConcoursfestival 2021: zondag 24 oktober

Afgelopen jaar hebben we het preconcoursfestival helaas niet door kunnen laten gaan. Dit jaar hopen we wel weer met elkaar muziek te kunnen maken en corona achter ons te laten. Of dat helemaal gaat lukken is nog een spannende tijd.

Toch zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor het preconcoursfestival 2021 dat op 24 oktober plaatsvindt in de Leenhoef in Knegsel.
Vanwege de corona zijn we gaan kijken of we het festival komend jaar in een uitgebreider vestje kunnen steken. Wij denken dat dit gelukt is.
We bieden de orkesten dit jaar 2 mogelijkheden voor deelname:

1. Beoordeeld optreden.

De orkesten hebben de mogelijkheid om een beoordeeld optreden neer te zetten waarop zij zowel schriftelijke als mondelinge feedback krijgen. Dit optreden is toegankelijk voor publiek.

2. Workshop

We bieden de mogelijkheid aan het orkest om samen met hun eigen dirigent te werken aan hun eigen programma samen met een jurylid. Op die manier kan samen actief gewerkt worden aan de ontwikkeling van het orkest. Deze workshop is niet openbaar, maar zal achter gesloten deuren plaatsvinden.

De juryleden in 2021 zijn Martien Maas en Sander Teepen.
Zeer ervaren, kundige en didactisch onderlegde dirigenten en juryleden.

Informatie over de vorige edities kunt u hier vinden.