Pre-concours festival

Heide Echo organiseert sinds 2015 het pre-concoursfestival in Knegsel. In 2019 zal het eerste lustrum gevierd worden van deze intussen succesvolle formule.

Het pre-concoursfestival is een goede oefening voor een concours of andere concertwedstrijd. Daarnaast is het ook voor verenigingen die niet op concours gaan een goede gelegenheid om een mooi concert te verzorgen waarbij zij feedback krijgen op de gespeelde muziekstukken. De feedback zal gegeven worden door een deskundig jurylid.

Deelname aan het pre-concoursfestival is mogelijk voor blaasorkesten (harmonie, fanfare, brassband, jeugdorkest) en slagwerkgroepen uit alle divisies.

De maximale tijd voor het ten gehore brengen van werken is 50 minuten. Genoemde tijd is inclusief het opbouwen, stemmen en aftreden van het orkest.
Voorafgaand aan het optreden is het mogelijk om in te spelen in een naastgelegen zaal. De inspeeltijd bedraagt 50 minuten.

Het inschrijfgeld bedraagt €115 per verenigingsonderdeel dat meedoet.

Het pre-concoursfestival wordt gehouden op de laatste zondag in oktober in de MFA/De Leenhoef in Knegsel en zal plaatsvinden tussen 12:00u en 21:00u.

Voor 2020 staat het pre-concours gepland voor zondag 25 oktober.

Voor meer informatie kunt een mail sturen naar preconcoursfestivalknegsel@gmail.com

Informatie over de vorige edities kunt u vinden door op de jaartallen te clicken:
2018: kies hier
2017: kies hier
2016:  kies hier
2015:  kies hier