Fanfare orkest

Het fanfarekorps van Heide Echo is binnen de vereniging het grootste korps. Ruim 50 muzikanten telt dit korps, en het merendeel van deze leden is jong en heeft een goede muzikale opleiding achter de rug. Veel van het bestaande repertoire is vervangen door werken die ook de jeugdige muzikanten aanspreken. Vaak wordt gekozen voor een thema dat muzikaal wordt uitgewerkt en waaromheen een concert wordt georganiseerd, soms uitgebreid met elementen als zang en dans.

 vegas dans _DSC5185

Het doel is om door het musiceren enthousiasme te kweken bij de muzikanten, maar zeker ook bij het publiek. Veel werken zijn gearrangeerd door de dirigent zelf, ook zijn er leden die de kennis hebben om arrangementen te schrijven. Hierdoor kan Heide Echo vaak unieke stukken ten gehore brengen en wordt soms zelfs speciaal voor een bepaalde gelegenheid muziek gearrangeerd.

HeideEchoSchalm_956-50

De fanfare heeft in haar relatief korte geschiedenis al een aantal malen aan concoursen deelgenomen. In 1989 werd in Dongen in de introductieafdeling deelgenomen en volgde plaatsing in de derde afdeling. Kort hierna volgde in Veldhoven promotie naar de tweede afdeling. Een muzikaal hoogtepunt was zeker de promotie in 1999 naar de 1e afdeling – later door herstructurering werd dit de 4e divisie.

In 2012 heeft Heide Echo haar  Gouden Jubileumjaar mogen vieren. Tijdens dit jubileumjaar heeft Heide Echo diverse speciale evenementen georganiseerd met als een van de absolute hoogtepunten  de concertreis naar Praag in mei waar we twee optredens hebben; op de Praagse Burcht en het Wenceslasplein.
Ter gelegenheid van het jubileum is ook een speciale jubileumkrant uitgebracht, die op deze website in te zien is.

In 2016 heeft Heide Echo voor het eerst in haar geschiedenis deel genomen aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) wat gehouden wordt in Drachten. Zij kwam uit in de 4e divisie en behaalde daar met 89,17 punten de 2e plaats in een deelnemersveld van 10 orkesten.

Na de corona-periode heeft Heide Echo in 2023 haar uitgestelde 60-jarig jubileumjaar gevierd met een mooi jubileumconcert.

De meest recente deelname van de fanfare aan het bondsconcours was in november 2023. Heide Echo promoveerde met 85,25 punten naar de 2e divisie.

Heide Echo repeteert op vrijdagen in MFA/De Leenhoef in Knegsel en staat onder leiding van Johan Smeulders.